Foto's

Over Kusadasi

Aqua Fantasy Kusadasi ligt direct aan een prettig zandstrand. Het vijfsterrenhotel ligt zo'n acht kilometer ten noorden van Kusadasi aan een straat met veel hotels. Buren van het waterparkhotel zijn Richmond Ephesus en Hotel Surmeli Efes. In de nabije omgeving is voor de liefhebbers ook het Adaland Aquapark gevestigd. Het traditionele stadje Efese ligt op zo'n tien minuten van de accommodatie. Zowel naar deze stad als naar Kusadasi is er een prima verbinding met de dolmusbus aanwezig.

Kusadasi

Kusadasi is een levendige stad met veel mogelijkheden. Tijdens een bezoek aan de stad is het heerlijk om met een kleine versnapering en wellicht een borrel in de haven te gaan zitten en te kijken naar de cruiseschepen die de haven in en uit varen. Uiteraard kan een traditioneel Turkse maaltijd niet ontbreken. Hiervoor kunt u goed terecht bij de restaurants 'Bul Bul', 'Avlu' en 'Alo24'. Na het eten is het tijd voor een bezoek aan de Dejazar Wine Bar met uitzicht over de haven. Deze bar heeft een terras op het dak en biedt daardoor geweldig uitzicht. Geniet hier van een koude Efes-pils of geniet van een heerlijk plaatselijk wijntje.

Uitstapjes in de omgeving

Rondom Kusadasi is verder nog een heleboel te beleven. Ontdek bijvoorbeeld 'Pigeon Island' ook wel 'Bird Island' genoemd. Dit is een symbool van de stad en hier komt ook de naam van de stad vandaan (Kusadasi betekent Bird Island). Op het eiland is oud Byzantijns kasteel met een museum. Een ander leuk uitstapje is een jeepsafari om de omgeving eens wat beter te leren kennen. Met name de bergen in het Nationaal Park zijn spectaculair. Op zo'n twintig minuten van Kusadasi ligt de oude stad Selcuk. Dit is een van de meest bezochte plaatsen van Turkije vanwege het nabijgelegen Ephesus. Leuk is om de stad op zaterdag te bezoeken omdat u dan 's morgens nog even langs de markt kunt. Een dolmusticket van Kusadasi naar Selcuk is zo'n vier lira.

Vergelijk Aqua Fantasy Kusadasi bij 4 aanbieders Bekijk prijs